Spotlight Blocks Bindings Ships
  Home Tour     Catalogue     Contact     Route Description     Read About  Language English/Dutch
 

 

  Schepen

  MANY SHIPS SAIL WITH BLOCKS FROM ORDING BLOCKMAKERS

Many large and little ships continue to sail all over the world with our blocks.


Oud-Hollandse Ronde & Platbodemschepen

Er bestaat nog steeds een groep mensen met een ongewone liefde voor klassieke houten Friese en Hollandse schepen. Ze onderhouden ze met veel liefde en zeilen er fanatiek mee. Het zijn schepen in de privé-sfeer, maar ook schepen waarmee vele charterschippers hun dagelijks brood verdienen. Sommige schepen zijn al veel meer dan 100 jaar oud, maar er zijn ook schepen die onlangs nieuw te water zijn gelaten.


Lemsteraken
VA-klasse

Een groot aantal Lemsteraken uit deze klasse vaart met blokken van Ording Blockmakers. Hielke Roelevink uit Lemmer, de fotograaf van onze lemsteraken, heeft een overzicht gemaakt van alle Lemsteraken in de VA klasse. Wij hebben zoveel mogelijk verwijzingen gemaakt naar de schepen met onze blokken in dit bestand.


Lemsteraken, Hoogaarsen, Schokkers, Zeeschouwen
VB-klasse

Een groot aantal Lemsteraken, Hoogaarsen, Schokkers en Zeeschouwen uit deze klasse vaart met blokken van Ording Blockmakers. Hielke Roelevink uit Lemmer, de fotograaf van onze lemsteraken, heeft een overzicht gemaakt van alle Lemsteraken in de VB klasse. Wij hebben zoveel mogelijk verwijzingen gemaakt naar de schepen met onze blokken in dit bestand.


Klassieke zeiljachten / Classic Boats

Naast de Ronde- en Platbodemjachten en de diverse restauratieprojecten over de gehele wereld, varen er ook wereldwijd diverse Klassieke zeiljachten met de blokken van Ording. Een aantal voorbeelden hebben we voor u verzameld. 


Historische schepen

Afgelopen jaren zijn veel oude schepen gerestaureerd. Grote TALL-ships, maar oude vrachtschepen. Zij zijn opnieuw in de vaart gebracht als charterschip, passagiersschip of voor representatieve doeleinden. Ook van oorsprong motorschepen zijn verbouwd en weer in de vaart gebracht als zeilschepen.


Replica's

Naast de Ronde- en Platbodemjachten en de diverse restauratieprojecten over de gehele wereld, varen er ook wereldwijd vele replica's van historische zeilschepen met de blokken van Ording Blockmakers.


De Wantij kotters van Peter Schouten

Naast het allerhande nieuwbouw- en restauratieprojecten vond Scheepstimmerman Peter Schouten uit Kortenhoef in 2000/2001 de tijd om een scheepje voor zichzelf te bouwen. Een scheeptype met zwaardkat, dat uitermate geschikt is voor binnenwateren en Waddenzee.

  Ording special wooden blocks   Other products  
Becket block
Bronze pulley block
Deckblock
Delrin sheaves
Double pulley block
Halyard block
Mainsheet block
Poulie marine
Pulley block
Ropeblock
Sailing pulleys
Sheave Block
Snatchblock
Swivel pulley block
  Blocks with internal bindings
Blocks with external bindings
Stropblocks
Special blocks
Bindings

J2-DC
 © 2011
J2-DC